Zserbó tallér recept

Zserbó tallér
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
blahunka Attiláné

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
5371

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A zserbót, ha így készítjük el, akkor is igazi finom sütemény. Nálunk azonnal a család kedvence lett. Gluténmentesen is el lehet készíteni.

7 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tesákanál szárított élesztő
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg vaj
  • 0.5 db citrom reszelt héja

A töltelékhez:

  • 10 dkg darált dió + porcukor
  • baracklekvár

A mázhoz:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0.5 dl tejszín

Elkészítés

Összedolgozzuk a tésztához a lisztet, a sütőport, a zsírt és a vajat a porcukorral, a vaniliás cukorral, 1 db tojással és fél citrom reszelt héjával.

Kinyújtjuk a tésztát, és az alsó kört a közepes méretű koronggal, majd a felső korongot egy nagyobb koronggal kiszaggatjuk.

Amikor kiszaggattuk, megtöltjük, úgy, hogy az alsó rétegre diót teszünk, majd arra jön a lekvár, a végén pedig megint dió, és arra helyezzük rá a nagyobb korongot.

Előmelegített sütőben megsütjük. Amikor már egy kicsit kihűlt, akkor elkészítjük a mázat és rákenjük a tallérokra.

A máz készítése: vízgőz felett felolvasztjuk a csokoládét, hozzáadjuk a tejszínt, és jól elkeverjük, de már nem a vízgőz felett, majd rákenjük a tallérokra.

Isteni lesz a tallér, és ráadásul sokáig el is áll. Így nem muszáj hamar befalni, csak az a probléma, hogy nagyon finom sütemény.

Készítette: Blahunka Ági


Zserbó tallér recepthez kapcsolódó receptek

Zserbó tallér

Zserbó tallér

A zserbót, ha így készítjük el, akkor is igazi finom sütemény. Nálunk azonnal a család kedvence lett. Gluténmentesen is el lehet készíteni.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Zserbó tallér recepthez

thumb
Némethné Zsuzsa - 2013. február 12. 12345
Igazán nagyon ötletes,és köszönöm hogy adtál nekem egy tippet,mert nekem zserbógolyó receptem van,és vadászok az efféle érdekességekre.Üdv.