Zöldségmártás főtt gyöngytyúk mellével recept

Zöldségmártás főtt gyöngytyúk mellével
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1665

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyorsan elkészíthető zöldség szósz. A vadas mártáshoz hasonlít kissé az íze. Levesben főtt hús híján sült hússal és zsemlegombóccal is tálalhatjuk.

2 személyre

  • 1 db főtt gyöngyös mellehúsa
  • bors
  • 1 evőkanál pecsenyezsír
  • 1 teáskanál barna nád kristálycukor
  • 3 db egészben főtt répa
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 3 szál apróra vágott zeller zöldje
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 1.5 dl húslé
  • 1 csipetnyi őrölt babérlevél-kakukkfű-szegfűbors-gyömbérpor-színes bors
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 0.5 dl tejszín
  • 1.5 dl tejföl
  • 1 evőkanál dijoni mézes mustár
  • 1 púpos teáskanál mustár
  • 0.5 db citrom leve

Elkészítés

Az előzetesen megtisztított gyöngytyúkból a szokásos módon ízes húslevest főzünk, de a többi zöldség mellett dupla adag, egészben hagyott sárgarépával készítjük. A főtt hús mellét kiemeljük a levesből, kissé sózzuk, borsozzuk, majd pecsenyezsíron átpirítjuk. Kivesszük a zsírból, félretesszük.

A forró pecsenyezsírba szórjuk a kristálycukrot és karamellezzük. A kellő mennyiségű, egészben főtt répát a vöröshagymával együtt a zsírba reszeljük és megpirítjuk. Rádobjuk a zeller zöldet, hozzáadjuk a lisztet, átkeverjük, majd húslevet öntünk alá, simára keverjük. Beletesszük a fűszereket, a citromhéjat, bort, tejszínt, tejfölt, mustárt, citromlevet, ízlés szerint még kevés sót. Kevergetve sűrűre forraljuk, főtt hússal és pászkagombóccal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte Nyersné Vajda Márta


Zöldségmártás főtt gyöngytyúk mellével recepthez kapcsolódó receptek

Zöldségmártás főtt gyöngytyúk mellével

Zöldségmártás főtt gyöngytyúk mellével

Gyorsan elkészíthető zöldség szósz. A vadas mártáshoz hasonlít kissé az íze. Levesben főtt hús híján sült hússal és zsemlegombóccal is tálalhatjuk.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés