Zöldségágyon sült csirkeszárnyak recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 90 perc
Megnézték: |
Az a jó ebben a fogásban, hogy a köret együtt készül el hússal, így időt takarítunk meg és mindkettő egyszerre lesz tálalható.
- 50 dkg csirke szárny
- 1 teáskanál sült csirke fűszersó
- 1 evőkanál zsír
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 4 nagy szem krumpli
- 4 db nagy csicsóka
- 2 nagy szál sárgarépa
- 1 dl víz
- 4 evőkanál olaj
- 1 evőkanál (házi) ételízesítő
- 0.5 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál őrölt bors
Elkészítés
A húst hideg vízbe áztatjuk, majd megtisztítjuk, lecsepegtetjük róla a vizet és meghintjük a fűszersóval.
A zöldségeket is alaposan megtisztítjuk, megközelítőleg egyforma darabokra vágjuk, a hagymát felkarikázzuk.
Egy közepes tepsit kikenünk egy kevés zsírral, beleszórjuk a hagymakarikákat, a többi zöldséget is.
Meghintjük egy kevés sóval, borssal. Ráfektetjük a fűszeres szárnyakat, meglocsoljuk egy kevés olajjal és az ételízesítős vízzel. Alufóliával lefedjük.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol hőlégkeveréssel addig sütjük, míg a hús megpuhul. (Nekem ez most 45 perc volt.) Majd az alufóliát eltávolítva szép pirosra sütjük (Nálam ez most 30 percbe telt.), közben a szaftjával párszor meglocsolgatjuk.
Melegen, azonnal kínáljuk.