Villámgyors élesztős kenyér recept

Villámgyors élesztős kenyér
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
elvis

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
184

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Kívül ropogós, belül puha, nem morzsálódik, és gyorsabban elkészül, mintha lemennél a boltba kenyérért!

2 személyre

  • 400 g teljes kiőrlésű liszt (vagy félbarna)
  • 50 g mag (szezám, tökmag, lenmag, stb - elhagyható)
  • 400 ml meleg víz
  • 30 g élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál só
  • 2 evőkanál ecet
  • Kenyérsütő-forma (35 x 14 x 6 cm - térfogat: kb. 1.8 l)

Elkészítés

A hozzávalókat az összetevők felsorolási sorrendjében összekeverjük (robotgéppel pár perc alatt kész), egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt kenyérformába öntjük (viszonylag folyékony a tészta), NEM előmelegített sütőbe tesszük, és 180 C-on 50 perc alatt megsütjük.


Villámgyors élesztős kenyér recepthez kapcsolódó receptek

Villámgyors élesztős kenyér

Villámgyors élesztős kenyér

Kívül ropogós, belül puha, nem morzsálódik, és gyorsabban elkészül, mintha lemennél a boltba kenyérért!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés