Vadas, őzoldalasból, fusillivel recept

Vadas, őzoldalasból, fusillivel
4 6

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
ibi1950

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
5055

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nagyon ritkán lehet hozzájutni vadhúshoz, és ha esetleg kapunk valakitől, meg kell becsülni minden darabját. Elgondolkodtam, hogy az oldalasból mit készítsek. A vadasra esett a választás, mert hús kevés van rajta, viszont a vadasban a mártást kedvelik jobban. Nem döntöttem rosszul, szerintem jóra sikeredett. Szívesen ajánlom másoknak is, próbálják ki.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg őz oldalas
  • 4 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1 db nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szem szegfűszeg
  • 3 szem szegfűbors
  • csipetnyi egész köménymag
  • 5 db borókabogyó
  • 3 db közepes babérlevél
  • 1 evőkanál sima mustár
  • 1 evőkanál dijoni magvas mustár
  • 1 db citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kukoricaliszt
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

A húst kisebb darabokra vágjuk, jól megmossuk, majd annyi vízzel, hogy jól ellepje feltesszük főni. kb.1-1,5 liter. Valójában úgy főzzük, mint a húslevest, csak más fűszerekkel. Habozás után beletesszük a sárgarépát, zöldséget, és a felsorolásban mindent, a mustárig. Lassú tűzön, fedő alatt addig főzzük, míg jó puha nem lesz a hús.

Ekkor kiszedjük a húst, és külön a zöldségeket, a húsból kihúzkodjuk a csontot, a zöldségeket: sárgarépa, fehérrépa, vöröshagyma, fokhagyma turmixgépben jól összemixeljük, a leves levéből is tegyünk hozzá, hogy jó sima pépet kapjunk.

Az olívaolajat felhevítjük egy nagyobb lábasban, a cukrot megkaramellizáljuk rajta, és amikor eléri a kellő szint a cukor, ráöntjük a zöldségpépet, majd kicsit együtt sütjük, ha nagyon sűrű lenne öntsünk hozzá húslevest. Belekerül a mustár, a citromlé is. Kis idő múlva, ha már úgy érezzük, hogy a karamell elolvadt, rászórjuk a lisztet, természetesen közben folyamatosan keverjük, és rászűrjük az összes húslevesünket.

Ha túl híg lenne, tegyünk hozzá, még egy kevés lisztet. A legvégén, hőkiegyenlítés után keverjük bele a tejfölt, forr egyet, és visszatesszük bele a húst. Tálalhatjuk zsemlegombóccal, burgonyagombóccal, de nagyon finom fusillivel (olasz tészta) is. Jó étvágyat kívánok hozzá!!


Vadas, őzoldalasból, fusillivel recepthez kapcsolódó receptek

Vadas, őzoldalasból, fusillivel

Vadas, őzoldalasból, fusillivel

Nagyon ritkán lehet hozzájutni vadhúshoz, és ha esetleg kapunk valakitől, meg kell becsülni minden darabját. Elgondolkodtam, hogy az oldalasból mit készítsek. A vadasra esett a választás, mert hús kevés van rajta, viszont a vadasban a mártást…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Vadas, őzoldalasból, fusillivel recepthez

thumb
Receptvarázs - 2011. november 08.
Kedves Ibi, egész pontosan hova tegyük be a kimaradt részt? Üdv, receptvarázs
thumb
ibi1950 - 2011. október 27.
Bocsánat, azt elfelejtettem beleírni, hogy amint forr az étel, kész, és visszatesszük bele a húsokat. Én általában előző este szoktam elkészíteni, hogy még jobban összeérjenek az ízek. ibi1950.