Ünnepi linzer

Ünnepi linzer

Nincs ünnep linzer nélkül, sőt karácsony sem. Ez egy olyan sütemény, amit nagyon szeretünk, ismerünk és mindig az adott ünnepre alakíthatunk formailag.

6 személyre

  • 30 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 db tojás sárgája
  • baracklekvár a töltéshez
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A lisztet elkeverjük a sóval, porcukorral, sütőporral, majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a tojás sárgáját, a vajat/margarint.

Jól összedolgozzuk.

Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyújtjuk.

Egy közepes méretű, hullámos szélű szaggatóval kiszúrjuk.

Minden második közepébe egy pici fenyő formájú kiszúróval mélyedést készítünk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 8 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni.

Sárgabaracklekvárral összeragasztunk egy teli és egy lyukas linzert.

Porcukorral meghintve kínáljuk.