Töltött puszedli recept

Töltött puszedli
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3000

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a tölött mézespuszedlit az olasz amarettihoz hasonlóan készítettem el. Nagyon finom lett.

6 személyre

  • 10 dkg darált dió
  • 30 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 4 db tojásfehérje
  • 2 ek étkezési keményítő

A töltelékhez

  • 10 dkg étcsoki 75%-os
  • 1 dl tejszín
  • 1 ek olaj
  • 10 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor

A díszítéshez

  • egész diószemek

Elkészítés

A darált diót összekeverjük a cukorral, majd forró tejjel leöntjük és hagyjuk kihűlni. Közben a tojásfehérjéből kemény habot verünk, belekeverjük a keményítőt, majd a legvégén a diót. Kanállal halmokat rakunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe egymástól kellő távolságban, és előmelegített sütőben 10 perc alatt 200 fokon megsütjük.

Amíg hűl, a csokoládét gőz felett megolvasztjuk az olajjal és a cukorral, majd a tejszínt is belekeverjük, és amikor egyneművé válik, a margarinnal is jól elkeverjük. Hagyjuk hűlni a hűtőben 1/2 órát, majd megtöltünk két puszedlit összeillesztve, és a tetejét csokival megcsurgatjuk. Fél diószemekkel díszítjük. Behűtjük, majd dobozoljuk. Minél tovább áll, annál porhanyósabb, finomabb.

Tárolás: dobozban sokáig eláll.

Tanácsok, tippek: aki szereti ropogósabban, az sütheti sötétebbre, és lehet közvetlen töltés, hűtés után is fogyasztani.


Töltött puszedli recepthez kapcsolódó receptek

Töltött puszedli

Töltött puszedli

Ezt a tölött mézespuszedlit az olasz amarettihoz hasonlóan készítettem el. Nagyon finom lett.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés