Tojáslinzer - omlós lekváros linzer recept
Beküldő: Andi Nehézség: Elkészítési idő: 60 perc
Megnézték: |
A hagyományos linzer ünnepi formában. Ha nincs tojás formánk, akkor egy fém fánk szaggatót is hajtogathatunk ovális alakra, ahogy én is tettem.
- 30 dkg liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 db tojás sárgája
- 1 db citrom reszelt héja
- baracklekvár a töltéshez
Elkészítés
A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral, majd hozzáadjuk a porcukrot, a tojás sárgáját, a margarint és belereszeljük a citrom héját.
Alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 3-4 mm vastagra elnyújtjuk. (Én nem szoktam a tésztát hűtőben pihentetni.)
Egy tojás formájú kiszúróval kiszaggatjuk, majd minden második közepére lyukat készítünk egy egész kicsi pogácsa szaggatóval.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon 8 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk kihűlni. Majd egy teli és egy lyukas linzert egy kiskanál lekvárral összeragasztunk. Porcukorral meghintve kínáljuk.