Tészta húsgombóccal recept

Tészta húsgombóccal
4.5 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
5383

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ami összeköt! Mindenki szereti - és jól teszi!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 45 dkg darált hús
  • 1 marék frissen aprított petrezselyem
  • 1 marék frissen aprított bazsalikom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db kápiapaprika
  • 1 db cukkini
  • 5 dl passzírozott paradicsom
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 50 dkg fusilli tészta
  • 10 dkg mozzarella
  • bors

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. A darált húst összedolgozzuk a petrezselyem és a bazsalikom felével. Sózzuk, borsozzuk, majd gombócokat formálunk belőle, és forró olajban pirosra sütjük.

A gombócokat kivéve, a serpenyőbe rakjuk a vékony karikára vágott fokhagymát, az apróra vágott hagymát, a csíkokra vágott paprikát és a felkarikázott cukkinit. 5 perc párolás után hozzáadjuk a paradicsomot és a bort, és 10 percig főzzük, míg a szósz be nem sűrűsödik.

A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, alaposan lecsepegtetjük, majd összekeverjük a paradicsomszósszal és a húsgombócokkal, és megszórjuk a maradék petrezselyemmel.

Az egészet hőálló edénybe kanalazzuk, megszórjuk a karikára vágott mozzarellával, majd sütőbe téve 15-20 percig sütjük. Tálaláskor megszórjuk a maradék bazsalikommal.


Tészta húsgombóccal

Tészta húsgombóccal

Ami összeköt! Mindenki szereti - és jól teszi!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés