Tepsis karaj újkrumplival recept

Tepsis karaj újkrumplival
0.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
12892

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Minden, ami jó egy helyen: karaj, újkrumpli, bacon!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 60 dkg sertéskaraj (csont nélkül)
  • 3.2 dl száraz fehérbor
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 50 dkg újkrumpli
  • 2 evőkanál frissen aprított zsálya
  • 8 szelet prosciutto

Elkészítés

A 1,5 cm vastag szeletekre vágott hús széleit egy kés hegyével megszurkáljuk, majd a hússzeleteket (anélkül, hogy átfednék egymást) egy edénybe fektetjük, ráöntjük a bort, és szobahőmérsékleten marináljuk, míg a többi hozzávalót elkészítjük.

A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A karikára vágott hagymát meglocsoljuk 1 evőkanál olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk, majd óvatosan átforgatjuk, és egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rendezzük.

A maradék olívaolajat a hagymához használt edényben

összeforgatjuk a karikára vágott újkrumplival és a zsályával, sózzuk, borsozzuk, majd ezt is a tepsibe rendezzük, és sütőben 15 percig sütjük, míg a burgonya széle pirulni nem kezd.

A húst a borból kivéve szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk, és elrendezzük rajta a sonkaszeleteket. Ezután a hagymás krumplira helyezzük, 12-15 percig együtt sütjük, majd 5-10 perc pihentetés után tálaljuk.


Tepsis karaj újkrumplival recepthez kapcsolódó receptek

Tepsis karaj újkrumplival

Tepsis karaj újkrumplival

Minden, ami jó egy helyen: karaj, újkrumpli, bacon!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés