Tepsis csirke sült zöldségekkel recept

Tepsis csirke sült zöldségekkel
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
5778

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


4 személyre

  • 1 db egész csirke 8 darabra vágva (kb. 1.75 kg)
  • 16 db kis szemű burgonya nagy darabokra vágva
  • 1 db cukkini nagy darabokra vágva
  • 1 db sütőtök nagy darabokra vágva
  • 22 dkg bébirépa
  • 1 fej fokhagyma, burka fellazítva, kemény felső része levágva
  • 2 db babérlevél
  • 0.5 teáskanál szárított zsálya
  • 0.5 teáskanál szárított kakukkfű
  • 0.75 teáskanál só
  • csipetnyi frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál étolaj

Elkészítés

A sütőt 200 °C-ra (gázsütőnél 6-os fokozaton) előmelegítjük. A feldarabolt csirkét nagy tepsibe rakjuk, köréje a zöldségeket, a fokhagymát és a babérlevelet. Mindezt meghintjük a szárított zöld fűszerekkel, sóval, borssal, majd rácsorgatjuk az olajat, hogy egyenletesen bevonjon mindent (ehhez kicsit rázzuk össze a tepsit).

1 óra 15 percre a sütőbe tesszük. Közben 15 percenként megforgatjuk a húsokat, és átkeverjük a zöldségeket is, amíg minden aranybarnára és ropogós-omlósra nem sül.

A húst tálalótányérra, a zöldségeket tálba szedjük. A babérlevelet eldobhatjuk. A sült fokhagymagerezdekből a zöldségekre nyomjuk a puhára sült velőt, és alaposan összeforgatjuk. A csirkét az így ízesített zöldségekkel tálaljuk.

Adagonként: 744 kcal (3116 kJ), 48 g fehérje, 41 g zsiradék (ebből 11 g telített zsírsav), 47 g szénhidrát (ebből 6 g cukor), 653 mg nátrium, 9 g rost


Tepsis csirke sült zöldségekkel recepthez kapcsolódó receptek

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés