Tavaszi rizottó recept

Tavaszi rizottó
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

65 perc

Megnézték:
2489

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ezt a tápláló rizottót friss zöldségekkel pakoljuk meg.

4 személyre

  • 1.2 liter zöldségalaplé
  • 11 szál sáfrány
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 175 g sárgarépa kockákra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • 200 g póréhagyma hosszában elfelezve, majd félholdakra szeletelve
  • 225 g arborio (rizottó) rizs
  • 125 g spárga 2 cm-es darabokra vágva
  • 125 g zöldbab 2 cm-es darabokra vágva
  • 125 g zöldborsó; ha mélyhűtött kiolvasztva
  • 4 evőkanál összevágott friss fűszernövény (metélőhagyma, kapor, sima levelű petrezselyem és tárkony)
  • 50 g parmezán sajt lereszelve
  • fekete bors

Elkészítés

Melegítsük fel az alaplét, majd adjuk hozzá a sáfrányt, és hagyjuk ázni 10 percig. Közben hevítsünk olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsuk takaréklángon a sárgarépát, a fokhagymát és a póréhagymát 10 percig, amíg megpuhulnak, de még nem barnulnak meg.

Forraljuk fel az alaplét. Közben tegyük a rizst a zöldségekhez, és keverjük kb. 1 percig, amíg a rizsszemek átfényesednek.

Hagyjuk az alaplét csendesen főni, és adjunk egy merőkanálnyit a rizshez. Keverjük állandóan, amíg a rizs a lét magába nem szívja. Adagoljuk az alaplét merőkanalanként, és kevergessük még 15 percig.

Tegyük a rizsbe a spárgát, a babot és a borsót, kevergessük a keveréket, és adogassuk az alaplét még 15-20 percig, amíg a rizs és a zöldségek megpuhulnak.

Vegyük le a tűzről a serpenyőt, és keverjük hozzá a fűszernövényeket és a parmezán sajtot, fedjük le, és pihentessük 5 percig. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd tálaljuk.

A recept tápértéke:

Tápérték adagonként,
Energia 1529 kJ (364 kcal),
Szénhidrát 54 g,
Fehérje 13 g,
Zsír 12 g (ebből telített zsír 4 g)


Tavaszi rizottó recepthez kapcsolódó receptek

Tavaszi rizottó

Tavaszi rizottó

Ezt a tápláló rizottót friss zöldségekkel pakoljuk meg.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés