Tarhonyás lecsó recept

Tarhonyás lecsó

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Hobbychef

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1603

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom, de ízesebb is. A jó lecsó ráadásul disznózsírral készül, ami nálam nincs készleten, a befőzéskor használok csak, s bogyiszlói paprikából, ami most nem kapható. Az sem egy utolsó szempont, hogy így kevesebb munkával, gyorsabban elkészült az étel, igaz a befőzéskor volt vele bőven munka.

2 személyre

  • 25 dkg lecsó
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili
  • 5 db bazsalikomlevél
  • 20 dkg tarhonya
  • 8 dl víz
  • 5 dkg mangalica szalonna
  • 20 dkg csabai parasztkolbász
  • 7 dkg sűrített paradicsom
  • olaj
  • őrölt fekete bors
  • csípős pirospaprika
  • chili szósz
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés

A szalonnát kockára vágom, a kolbászt, a paprikát és a chilit szeletelem, a bazsalikomot aprítom.

Egy mély serpenyőben kevés olajon megpirítom a szalonnát, a kolbászt, félreteszem.

A zsiradékon kicsit megpörkölöm a tarhonyát, felöntöm vízzel, fűszerezem, hozzáadom a paradicsom sűrítményt, a chilit és a zöldpaprikát. Időnként megkavargatva, hogy ne kozmáljon oda, 20 percig főzöm.

Majd hozzáadom a lecsót, beleöntöm a bort, egy kevés chili szószt. Belekeverem a sült szalonnát és kolbászt. Tálalok. Barna kenyérrel, vörösborral fogyasztom.


Tarhonyás lecsó recepthez kapcsolódó receptek

Tarhonyás lecsó

Tarhonyás lecsó

Manapság már egész évben lehet paprikát és paradicsomot kapni az importnak köszönhetően. Én most még se friss zöldségből készítettem el ezt az ételt, hanem a nyáron eltett lecsóból. Nyáron nem csak olcsóbb a paprika és a paradicsom,…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés