Szilvalekváros rakott tészta recept

Szilvalekváros rakott tészta
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1359

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Igazi gyermekkort idéző, egyszerű fogás.

2 személyre

  • 15 dkg széles metélt tészta
  • 5 evőkanál házi szilvalekvár
  • 3 evőkanál olaj a főzővízbe és az edény kikenéséhez
  • 1 teáskanál cukor a tészta tetejére

Elkészítés

A tésztát lobogó, sós vízbe puhára főzzük pár perc alatt (érdemes 2 ek olajat is tenni bele, így nem ragad majd össze a tészta), leszűrjük, sós hideg vízben átöblítjük és hagyjuk lecsöpögni.

A sütőt előmelegítjük.

Egy kisebb jénait vagy sütőformát kikenünk kevéske olajjal (1-2 ek, az aljára és a szélére is).

A tészta felét belekanalazzuk, egyenletesen elosztjuk rajta a szilvalekvárt, majd betakarjuk a maradék tésztával.

A tetejét megszórjuk egy teáskanálnyi cukorral.

Előmelegített sütőben 30 perc alatt 180 fokon hőlégkeveréssel megsütjük.

Kevés porcukorral meghintve kínáljuk.


Szilvalekváros rakott tészta recepthez kapcsolódó receptek

Szilvalekváros rakott tészta

Szilvalekváros rakott tészta

Igazi gyermekkort idéző, egyszerű fogás.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés