Szilva zabpehellyel recept

Szilva zabpehellyel

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
1562

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az édes párolt szilva zabpehelyből, összevágott dióféleségekből, fűszerekből és cukorból álló ropogós bevonatot kap.

4 személyre

  • 90 dkg érett de nem puha szilva
  • 12 dkg finom kristálycukor
  • 6 dkg vaj
  • 1 kiskanál mézessüteményhez való fűszerkeverék
  • 12 dkg durva zabpehely
  • 6 dkg finomítatlan nádcukor
  • 6 dkg összevágott dió mogyoró, mandula
  • tejszínhab vagy fagylalt

Elkészítés

A sütőt 230 °C-ra (légkeveréses sütőt 210 °C-ra, gázsütőt 5. fokozaton) előmelegítjük. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, félbevágjuk és kimagozzuk.

A szilvát egy 5 cm mély, 20 cm átmérőjű lábosba tesszük. Hozzáadjuk a kristálycukrot és 2–3 evőkanál vizet. Lefedjük és időnként megkevergetve, közepes hőfokon 8–10 percig pároljuk, míg a szilva kissé megpuhul.

Közben serpenyőben felforrósítjuk a vajat. Belekeverjük a mézeskalácsfűszert, a zabpelyhet, a nádcukrot és az összevágott dióféleségeket.

A zabpelyhes masszát egyenletesen rákenjük a szilva tetejére. A sütőben 12–15 percig sütjük, amíg a zabpehely aranysárgára nem pirul: ügyeljünk rá, hogy ne piruljon nagyon sötétre. Tejszínhabbal vagy fagylalttal tálaljuk.

Tipp:

Ha nincs tűzálló lábosunk, a szilvát előbb megpároljuk a tűzhely tetején, majd tűzálló tálban sütjük meg.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 679 kcal/ 2852 kJ energia, 87 g szénhidrát, 9 g fehérje, 35 g zsír (ebből 17 g telített zsírsav), vitaminok: A-vitamin, B-vitaminok és E-vitamin


Szilva zabpehellyel

Szilva zabpehellyel

Az édes párolt szilva zabpehelyből, összevágott dióféleségekből, fűszerekből és cukorból álló ropogós bevonatot kap.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés