Szentesi tyúkgulyás recept

Szentesi tyúkgulyás
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
3278

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gulya mellett kapirgált - gulyás lett belőle! ilyen egy gulyásleves tyúkhúsból

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kiskanál kömény
  • 1 db egész tyúk
  • 1 liter húsalaplé
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 0.5 db zeller
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 80 dkg krumpli
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 1 evőkanál pirospaprika

A csipetkéhez:

  • 1 db tojás
  • 1 csipet só
  • és annyi liszt, amennyit felvesz

Elkészítés

A csipetke hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd félretesszük.

Az apróra vágott hagymát és az összezúzott fokhagymát olajban üvegesre pároljuk, majd megszórjuk a köménnyel, és sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk. Megforgatjuk benne a feldarabolt tyúkot, és néhány percig saját levében pároljuk. (Ha szükséges, adhatunk hozzá kevés alaplét.)

Ha a hús már valamelyest megpuhult, felöntjük az alaplével, és hozzáadjuk az apróra vágott répát és zellert, az egész paradicsomokat és paprikákat, valamint a kockára vágott krumplit.

Amikor a hús és a zöldségek már majdnem teljesen puhára főttek, a levesbe szaggatjuk a csipetkét, és készre főzzük. Frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.


Szentesi tyúkgulyás recepthez kapcsolódó receptek

Szentesi tyúkgulyás

Szentesi tyúkgulyás

Gulya mellett kapirgált - gulyás lett belőle! ilyen egy gulyásleves tyúkhúsból

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Szentesi tyúkgulyás recepthez

thumb
Receptvarázs - 2011. március 10.
de csak véletlenül:), köszi, javítottuk!
Kisbutus - 2011. március 10.
egy kis pirospaprika ne maradt ki véletlenül?????