Sütőtökös-gerslis rizottó recept

Sütőtökös-gerslis rizottó

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
666

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rizzsel is működne ez a recept, de én most mégis ezt a gerslivel készült változatot ajánlanám, mert nagyon finom, és egy próbát mindenképpen megér.

2 személyre

  • 20 dkg sütőtök (felkockázva)
  • 10 dkg gersli (árpagyöngy)
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 db kisebb vöröshagyma
  • 4 dl víz
  • 1 db zöldségleveskocka
  • őrölt fehér bors
  • kakukkfű
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

A felkockázott sütőtököt főzzük 10-15 perc alatt puhára, majd szűrjük le és hagyjuk kihűlni.

A hagymát vágjuk fel apróra, majd az olajon állandó keverés mellett kissé pirítsuk meg. Ezután adjuk hozzá a gerslit (árpagyöngyöt) és keverjük össze. 1-2 perc kevergetés után öntsük fel a vízzel, majd adjuk hozzá a leveskockát, ízlés szerint sót, őrölt borsot, és kakukkfüvet. Alacsony hőfokon, félig lefedve, többször megkeverve főzzük kb. 20-25 percig.

A megfőtt sütőtöknek a felét villával nyomkodjuk össze, majd keverjük hozzá a mascarponét.

Ezután keverjük hozzá a gerslihez, majd állandó keverés mellett főzzük ízlés szerinti állagúra. (én jó szottyosra hagytam) Végül adjuk hozzá a vajat és keverjük alaposan össze.( a vajtól még simább, selymesebb lesz a rizottó)

A készre főtt tökös-gerslihez ezután adjuk hozzá a megmaradt sütőtököt, majd óvatosan keverjük össze.

Az elkészült rizottót rögtön tálaljuk.


Sütőtökös-gerslis rizottó recepthez kapcsolódó receptek

Sütőtökös-gerslis rizottó

Sütőtökös-gerslis rizottó

Rizzsel is működne ez a recept, de én most mégis ezt a gerslivel készült változatot ajánlanám, mert nagyon finom, és egy próbát mindenképpen megér.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés