Sütőben sütött hasábkrumpli édesburgonyából recept

Sütőben sütött hasábkrumpli édesburgonyából
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
10144

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sütőben sütött hasábkrumpli egészségesebb, mert kevesebb olajat szív magába, mégis olyan ízletes, hogy a különbség fel sem tűnik.

4 személyre

  • 0.25 kiskanál fekete bors
  • 50 dkg édesburgonya meghámozva, 1 cm vastag hasábokra vágva
  • 0.25 kiskanál só
  • 1 evőkanál növényi olaj

Elkészítés

A sütőt melegítsük elő 220°C-ra. Egy tepsit kenjünk ki vékonyan olajjal.

Tegyük egy nagy tálba a burgonyahasábokat az olajjal, a sóval és a borssal együtt. Rázzuk jól össze, majd rakjuk a hasábokat egy rétegben a tepsibe.

Süssük 10 percig, majd forgassuk meg a krumplikat. Folytassuk tovább a sütést még kb. 10 percig. Az étel akkor van kész, ha a burgonyának szép aranybarna színe lesz.

A recept tápértéke:

Adagonként: 102 kcal (425 kJ), 1 g fehérje, 17 g szénhidrát, 4 g zsír, 0 telített zsírsav, mg koleszterin, 2 g élelmi rost, 152 mg nátrium


Sütőben sütött hasábkrumpli édesburgonyából recepthez kapcsolódó receptek

Sütőben sütött hasábkrumpli édesburgonyából

Sütőben sütött hasábkrumpli édesburgonyából

A sütőben sütött hasábkrumpli egészségesebb, mert kevesebb olajat szív magába, mégis olyan ízletes, hogy a különbség fel sem tűnik.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés