Sütés nélküli mandulás meggytorta recept

Sütés nélküli mandulás meggytorta

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
125

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A ropogós alaphoz nagyon jól illik a meggyes-habos krém.

6 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 23 cm-es tortaformához:

  • 20 db babapiskóta
  • 5 dkg szeletelt mandula
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj

Meggyes-habos krém hozzávalói:

  • 50 dkg meggy (kimagozva)
  • 2 csomag tejszínízű pudingpor
  • 5 dl tej
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín +habfix)
  • 5 dkg pörkölt szeletelt mandula

Elkészítés

A babapiskótát a csokoládéval és a szeletelt mandulával daráljuk össze. (Én több részletben egy késes aprítóval daráltam össze.)

A vajat olvasszuk fel, majd adjuk hozzá a babapiskótás morzsához, és keverjük össze.

A tortaformát béleljük ki sütőpapírral úgy, hogy a peremét is befedje, ezután öntsük bele a vajas morzsát, majd egyenletesen lapogassuk el a formában.

Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy lehűljön és megdermedjen.

A kimagozott meggyet szórjuk meg kb. két evőkanál cukorral, majd hagyjuk állni. Ezután tegyük egy szűrőbe, és alaposan csepegtessük le mielőtt a krémbe kevernénk. (akár előző nap is lecukrozhatjuk)

A szeletelt mandulát állandó kevergetés mellett, pár pillanat alatt pörköljük meg, majd öntsük ki egy tányérra, és hűtsük ki teljesen.

A mascarponéhoz adjuk hozzá a porcukrot, és a vaníliás cukrot, majd keverjük habosra.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd öntsük hozzá a maradék tejet, és állandó keverés mellett, főzzük sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki.

A mascarponekrémhez apránként adjuk hozzá a kihűlt pudingot, és keverjük simára.

A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd két-három részletben, keverőkanállal hogy a hab ne törjön, keverjük össze a mascarponekrémmel.

Ezután felezzük el a krémet, majd az egyik felébe, óvatosan keverjük bele az alaposan lecsepegtetett meggyet.

A tortaformát vegyük ki a hűtőből, majd egyenletesen kanalazzuk bele a meggyes krémet, majd szintén egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet.

Ezután szórjuk meg az előzőleg megpörkölt, és teljesen kihűtött szeletelt mandulával, ízlés szerint díszítsük meggyszemekkel, majd tegyük be a hűtőbe pár órára, hogy a krém teljesen megdermedjen és az ízek kellően összeérjenek.

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, emeljük át egy tortatálra, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.


Sütés nélküli mandulás meggytorta recepthez kapcsolódó receptek

Sütés nélküli mandulás meggytorta

Sütés nélküli mandulás meggytorta

A ropogós alaphoz nagyon jól illik a meggyes-habos krém.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés