Sült fokhagyma túrós pirítóssal recept

Sült fokhagyma túrós pirítóssal
5 7

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
3813

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Nem csupán harapnivaló - falnivaló!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 6 fej fokhagyma
  • 2.5 dl csirkealaplé vagy víz
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 4 db babérlevél
  • 4 ág kakukkfű
  • 6 szelet baguette
  • 25 dkg kecske- vagy juhtúró
  • só, bors
  • olívaolaj

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A fokhagymafejek tetejéből levágunk egy keveset, hogy stabilan álljanak, majd egy hőálló edénybe helyezzük őket, és meglocsoljuk az alaplével és a borral. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a babért és a kakukkfüvet.

Alufóliával letakarva 30 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát, és hagyjuk a fokhagymákat megpirulni. Amikor már puhák, félretesszük hűlni.

A kenyérszeleteket vékonyan megkenjük olívaolajjal, egy kicsit megpirítjuk, majd a tetejükre kanalazzuk a túrót, és enyhén sózzuk, borsozzuk.

A fokhagymafejeket tányérokra rendezzük, meglocsoljuk a főzőlével, és a kenyérszeletekkel tálaljuk.


Sült fokhagyma túrós pirítóssal recepthez kapcsolódó receptek

Sült fokhagyma túrós pirítóssal

Sült fokhagyma túrós pirítóssal

Nem csupán harapnivaló - falnivaló!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés