Spenótos-ricottás batyu recept

Spenótos-ricottás batyu
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
1127

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Édes helyett most sós töltelék került a batyuba. Az omlós tészta a spenótos-ricottás krémes töltelékkel nagyon finom.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

Hozzávalók 12-14 darabhoz

  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg sertészsír
  • 1 dl tej

A töltelék hozzávalói

  • 20 dkg ricotta
  • 20 dkg spenót
  • 10 dkg sajt
  • őrölt fehérbors
  • 1 db tojás a lekenéshez

Elkészítés

A kétféle lisztet összekeverjük egy nagy csipet sóval, majd a vajjal és a zsírral összemorzsoljuk. Amikor már jó morzsalékos, hozzáöntjük a tejet, és pár perc alatt összegyúrjuk. Ezután kb. 1 órára betesszük a hűtőbe pihentetni.

A spenótot alaposan megmossuk, majd forrásban lévő vízbe tesszük és 2-3 percig főzzük. Ezután leszűrjük, lecsepegtetjük, teljesen kihűtjük, majd kinyomkodjuk belőle a maradék vizet.

A ricottát összekeverjük a reszelt sajttal, (egy keveset félreteszünk, majd a batyuk tetejére szórunk), ízlés szerinti mennyiségű sóval és őrölt borssal, majd hozzákeverjük a kinyomkodott spenótot is.

A hűtőből kivesszük a tésztát, majd lisztezett felületen, 2-3 mm vastagságúra kinyújtjuk. Ezután kb. 10 x 10 cm-es négyzetekre felvágjuk. A tésztakockák közepére kanalazzuk a tölteléket, majd a széleket felvert egész tojással lekenjük. Ezután a tészták négy sarkát összefogjuk, jól összenyomkodjuk, hogy sütés közben a töltelék ne tudjon kifolyni. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd ráhelyezzük a batyukat. Ezután a maradék tojással lekenjük és reszelt sajttal megszórjuk.

Előmelegített sütőbe tesszük és közepes hőmérsékleten, 25-30 perc alatt szép aranybarnára sütjük. (Én légkeverésnél 150 fokon, 25 percig sütöttem.) A sütőből kivéve kicsit hűlni hagyjuk.

Tálaláskor ízlés szerint salátát kínálhatunk hozzá. Én vékonyra leszeletelt retekkel és uborkával tálaltam.


Spenótos-ricottás batyu recepthez kapcsolódó receptek

Spenótos-ricottás batyu

Spenótos-ricottás batyu

Édes helyett most sós töltelék került a batyuba. Az omlós tészta a spenótos-ricottás krémes töltelékkel nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés