Spárga és sárgarépa fokhagymás vajban, buggyantott tojással recept

Spárga és sárgarépa fokhagymás vajban, buggyantott tojással
3.5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
1757

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tálalhatjuk ebédre, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

2 személyre

  • 1 csomag zöld spárga
  • 2 db nagyobb sárgarépa
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0.5 db citrom leve
  • őrölt színes bors

Buggyantott tojás hozzávalói:

  • 4 db tojás
  • 1 liter víz
  • 2 teáskanál ecet

Elkészítés

A spárgákat egyesével hajlítsuk meg, majd törjük le az alsó, fás részét. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután tegyük bele egy edénybe, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Szórjuk meg egy csipet sóval, és pár perc alatt főzzük roppanósra, majd öntsük le a főzővizet. (forrástól számítva 4-5 perc főzés elég ahhoz hogy még roppanós maradjon a spárga is és a sárgarépa is)

A vajat hevítsük fel egy serpenyőbe, majd nyomjuk bele a fokhagymagerezdeket. Keverjük össze, majd adjuk hozzá a roppanósra főtt spárgát, és a sárgarépát. Ezután ízlés szerint sózzuk, frissen őröljünk rá színes borsot, és nyomjuk rá a citromlevet. Óvatosan forgassuk, és melegítsük össze, majd zárjuk el a gázt, fedjük le a serpenyőt, és tálalásig tartsuk melegen.

A tojásokat egyesével készítsük el.

Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá az ecetet.

Egy tálba üssünk bele egy tojást.

A forrásban lévő vizet keverjük meg egy kanállal, hogy örvény keletkezzen a közepén, majd vegyük kisebbre a lángot. Ezután öntsük bele a tojást úgy, hogy a tál szinte beleérjen a vízbe, majd gyöngyözve főzzük 2-3 percig, hogy a sárgája még lágy maradjon.

Végül szűrőkanállal emeljük ki a vízből, csepegtessük le, és tálalásig tartsuk melegen.(minden tojással így járjunk el)

Tálaláskor halmozzuk a spárgás sárgarépát tányérra, majd helyezzük a tetejére a tojást és ízlés szerint sózzuk meg, majd úgy kínáljuk.


Spárga és sárgarépa fokhagymás vajban, buggyantott tojással recepthez kapcsolódó receptek

Spárga és sárgarépa fokhagymás vajban, buggyantott tojással

Spárga és sárgarépa fokhagymás vajban, buggyantott tojással

Tálalhatjuk ebédre, de könnyű vacsoraként is megállja a helyét.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Spárga és sárgarépa fokhagymás vajban, buggyantott tojással recepthez

thumb
Gizi - 2015. május 13.
Kedves Kata, köszönöm hogy elkészíetted a receptemet! Nagyon örülök, hogy ízlett a családodnak. A spárgát csak pár percig szabad főzni, hogy még roppanós maradjon. Én főzés közben kóstolgatom, nehogy túlfőzzem. :)
gyongykata - 2015. május 12.
A receptet tojás nélkül készítettem el. Szuper és pikáns lett, ízlett a családnak. Sajnos a tökéletes spárgafőzést még ki kell tanulni... :)