Sonkás felfújt burgonyával recept

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/images/uploads/19_48_1_1.png

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
788

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez a felfújt egyszerű és könnyen elkészíthető előétel, mivel a hozzávalók többnyire megtalálhatók otthon a kamrában vagy a hűtőben. Ha valamivel többet készítünk belőle, vacsorára is feltálalhatjuk.

4 személyre

  • 25 dkg burgonya
  • 8 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 25 dkg sovány nyers sonka
  • 10 dkg parmezán sajt
  • zsiradék a sütőformához

Elkészítés

Mossuk meg a burgonyát, és héjában kb. 25 perc alatt főzzük puhára. Hámozzuk meg, hagyjuk kihűlni és reszeljük le. Keverjünk habosra 5 dkg vajat. Válasszuk szét a tojás sárgáját és fehérjét. A sonkát vágjuk apró kockákra. Reszeljük le a parmezánt finomra.

A habosra kevert vajat dolgozzuk össze a tojássárgájával, a reszelt burgonyával és a sonkával. Verjük fel keményre a tojásfehérjét, és óvatosan vegyítsük a burgonyás masszához.

Zsírozzunk ki egy tűzálló tálat. Terítsük szét benne a masszát, és szórjuk meg a parmezánnal. Morzsoljuk rá a maradék vajat. Süssük a sütőben kb. 45 percig.

Más változat. 30 dkg brokkolit kevés vízben blansírozzunk, szűrjük le, keverjük a burgonyás masszához, majd süssük meg az alaprecept szerint.

Tipp:

Nagymama tanácsa: Mivel nagymama igen találékony volt a maradékok felhasználásában, ezt a felfújtat többnyire akkor iktatta az étrendbe, amikor volt otthon maradék főtt burgonya.

Felső/alsó láng: 180 °C
Gáz: 2-3. fokozat


A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/images/uploads/19_48_1_1.png

Sonkás felfújt burgonyával

Ez a felfújt egyszerű és könnyen elkészíthető előétel, mivel a hozzávalók többnyire megtalálhatók otthon a kamrában vagy a hűtőben. Ha valamivel többet készítünk…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés