Sonkás-többsajtos spagetti sütve recept

Sonkás-többsajtos spagetti sütve
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Andi

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1015

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Ez egy tipikus maradékmentő étel, a hűtőben talált kevéske felvágott és sajt felhasználásával.

5 személyre

  • 250 gr spagetti tészta
  • 1 csomag carbonara sajtszósz
  • 2 dl tej
  • 1 tubus tejszínes tömlős sajt (100 g)
  • 15 dkg selyemsonka
  • 3 dkg margarin
  • 1 evőkanál zsemlemorzsa
  • 15 dkg trappista sajt

Elkészítés

A spagettit sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.

A sonkát felkockázzuk.

A sajtszószt a tejjel csomómentesre kavarjuk, majd sűrűre főzzük.

Ha elzártuk alatta a lángot, még melegen belenyomjuk a tömlős sajtot és alaposan elkeverjük benne.

Beleforgatjuk a spagettit, majd beleszórjuk a sonkát, összeforgatjuk.

Egy közepes jénai tálat vagy tepsit kikenünk margarinnal és megszórunk zsemlemorzsával.

Belesimítjuk a spagettit.

A tetejére reszeljük a sajtot.

Előmelegített sütőbe téve 200 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.


Sonkás-többsajtos spagetti sütve recepthez kapcsolódó receptek

Sonkás-többsajtos spagetti sütve

Sonkás-többsajtos spagetti sütve

Ez egy tipikus maradékmentő étel, a hűtőben talált kevéske felvágott és sajt felhasználásával.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés