Sertészelet burgonyagombóccal recept

Sertészelet burgonyagombóccal
5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
rena4

Nehézség:

Elkészítési idő:

120 perc

Megnézték:
2512

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A sertésszelet burgonyagombóccal nem bonyolult recept, csak az elkészítése igényel viszonylag sok időt.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A hozzávalók

  • 2 szelet sertéskaraj személyenként
  • 1 ek zsír
  • 5 dl húsleves
  • 3 ek liszt
  • 1 ek mustár
  • bors

A burgonyagombóchoz

  • 1 kg burgonya tisztítva, felkockázva
  • 30 dkg liszt
  • 1 ek búzadara
  • 1 db tojás

Elkészítés

A húst enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A zsírt serpenyőben felforrósítjuk, majd a hús mindkét oldalát megpirítjuk benne. Minden szelettel ugyanígy teszünk, majd az összeset fedő alatt puhára pároljuk. Amikor elkészült kiszedjük egy tálra, melegen tartjuk.

A visszamaradt lében elkeverjük a lisztet, majd hozzáöntjük a húslevest és belekeverjük a mustárt. Ha szükséges, sózzuk és borsozzuk. Összeforraljuk, majd a hússzeleteket visszatesszük.

A burgonyagombóchoz a krumplit sós vízben puhára főzzük, levét leszűrjük, összetörjük. Kissé kihűtjük, majd a liszttel, tojással, darával rugalmas, nem ragadós tésztát gyúrunk. Ha ragad, lisztet adunk hozzá. Forró sós vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz tetejére. Kevés forró zsiradékon aranybarnára pirítjuk őket.


Sertészelet burgonyagombóccal recepthez kapcsolódó receptek

Sertészelet burgonyagombóccal

Sertészelet burgonyagombóccal

A sertésszelet burgonyagombóccal nem bonyolult recept, csak az elkészítése igényel viszonylag sok időt.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés