Sertéskaraj körtével, citrommal recept

Sertéskaraj körtével, citrommal
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

50 perc

Megnézték:
1380

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Tiéd a fele lányom, ezért a királyságért!

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 50 dkg sertéskaraj (bőrös)
  • 2 db körte
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db citrom
  • 5 dkg vaj
  • 1 evőkanál barna cukor
  • olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés

A karajt felszeleteljük. A hússzeletek mindkét oldalát megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalán pirosra sütjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.

A körtét cikkekre vágjuk, kimagozzuk, majd a csíkokra vágott fehérrépával és a karikára vágott citrommal egy kivajazott hőálló edény aljába rendezzük, és megszórjuk a barna cukorral.

A tetejére helyezzük a karajszeleteket, és sütőben 25-30 percig sütjük, míg a hús teljesen át nem sül, és a fehérrépa a körtével együtt karamellizálódni nem kezd.


Sertéskaraj körtével, citrommal

Sertéskaraj körtével, citrommal

Tiéd a fele lányom, ezért a királyságért!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés