Sertéskaraj körtével, citrommal recept
Beküldő: TV Paprika Magazin Nehézség: Elkészítési idő: 50 perc
Megnézték: |
Tiéd a fele lányom, ezért a királyságért!
A recept hozzávalói ( személyre)
- 50 dkg sertéskaraj (bőrös)
- 2 db körte
- 2 db fehérrépa
- 1 db citrom
- 5 dkg vaj
- 1 evőkanál barna cukor
- olívaolaj
- só, bors
Elkészítés
A karajt felszeleteljük. A hússzeletek mindkét oldalát megkenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd egy felhevített serpenyőben mindkét oldalán pirosra sütjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 °C-ra.
A körtét cikkekre vágjuk, kimagozzuk, majd a csíkokra vágott fehérrépával és a karikára vágott citrommal egy kivajazott hőálló edény aljába rendezzük, és megszórjuk a barna cukorral.
A tetejére helyezzük a karajszeleteket, és sütőben 25-30 percig sütjük, míg a hús teljesen át nem sül, és a fehérrépa a körtével együtt karamellizálódni nem kezd.
Sertéskaraj körtével, citrommal
Tiéd a fele lányom, ezért a királyságért!