Sárgabarackos pohárkrém

Sárgabarackos pohárkrém

Egyszerűen és gyorsan készíthetünk sárgabarackból pohárkrémet.

4 személyre

  • 50 dkg sárgabarack
  • 1 csomag Győri Édes zabfalatok
  • 2 dl Hulala (v. habtejszín)
  • porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • őrölt fahéj
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A jó érett sárgabarackot magozzuk ki, majd az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral, őrölt fahéjjal és a vaníliás cukorral turmixoljuk össze.

A poharak aljába morzsoljuk bele a zabfalatokat, majd kanalazzuk rá a barackturmix felét.

A Hulalát (vagy habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan keverjük össze a maradék pépesített sárgabarackkal. Ezután a barackos habot kanalazzuk a poharakba, majd szórjuk meg a tetejét őrölt fahéjjal.

Tegyük be a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és az ízek összeérjenek.

Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és rögtön kínáljuk.