Sárgabarackos gombóc öntettel recept

Sárgabarackos gombóc öntettel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
3193

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mind Ausztriában, mind Magyarországon népszerű ez a krumplis gombóc. Hazánkban a Duna-Tisza közén terem a legzamatosabb kajszibarack.

4 személyre

  • 75 dkg burgonya
  • 2 l víz
  • 22 dkg búzaliszt
  • 2 db tojássárgája
  • 12 dkg zsemlemorzsa
  • 0.25 kiskanál fahéj
  • 15 dkg vaj
  • 1 kiskanál vaniliás cukor
  • 5 dkg búzadara
  • 80 dkg sárgabarack
  • 5 evőkanál víz
  • 0.5 db citrom leve
  • 1 db kis cső fahéj
  • 4 dkg cukor
  • porcukor

Elkészítés

Mossuk meg a sárgabarackot, és magozzuk ki. A burgonyát 2 l vízben főzzük puhára. Öntsük le róla a vizet, és hagyjuk kihűlni.

Ezután hámozzuk meg, és törjük át burgonyanyomón. Olvasszunk fel 5 dkg vajat. Tegyük az áttört burgonyát egy edénybe. Adjuk hozzá a lisztet, a búzadarát, a tojássárgáját és az olvasztott vajat. Gyúrjunk belőle lágy tésztát, amely már nem ragadós. Lisztezzük be a gyúródeszkát. Nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassunk belőle 10 cm átmérőjű körlapokat. Tegyünk a tésztalapok közepébe egy-egy sárgabarackot, és formáljunk belőlük gombócot. Főzzük sós vízben, alacsony hőfokon 10-15 percig.

Az öntet elkészítéséhez adjuk 5 evőkanál vízhez a maradék sárgabarackot, a cukrot, a citromlét és a fahéjat. Forraljuk fel, és főzzük takarékon 10 percig. Pépesítsük botmixerrel.

A maradék vajban pirítsuk meg a zsemlemorzsát. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a fahéjat. A gombócokat tegyük tányérra, és szórjuk meg a pirított zsemlemorzsával és a porcukorral. Kanalazzuk mellé az öntetet.


Sárgabarackos gombóc öntettel recepthez kapcsolódó receptek

Sárgabarackos gombóc öntettel

Sárgabarackos gombóc öntettel

Mind Ausztriában, mind Magyarországon népszerű ez a krumplis gombóc. Hazánkban a Duna-Tisza közén terem a legzamatosabb kajszibarack.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés