Sajttekercs recept

Sajttekercs

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
60

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Roppant egyszerű elkészíteni, igazi finomság, és mutatós is ... a hidegtálról nem hiányozhat. ;)
8 személyre

  • Hozzávalók:
  • 16 db lapkasajt
  • kb. 10 dkg reszelt sajt (trappista)
  • 9 szelet gépsonka
  • 100 g-os tömlős sajt (bármilyen ízű)
  • 6 db tojás
  • kb. 15 dkg vaj (puha)
  • 1 ek. mustár
  • zöldpetrezselyem apróra vágva (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)

Elkészítés

Elkészítés: (tepsi mérete: 30cm x 33cm)

1. A tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és a sárgáját külön vesszük a fehérjétől.

2. A sárgájához beletesszük a mustárt, a vajat, a sót, és villával jól összenyomkodjuk, keverjük.

3. Fehérjét apró kockákra felvágjuk és hozzáadjuk a tömlős sajtot, a zöldpetrezselymet, a sót, a borsot, és az egészet alaposan összekeverjük.

4. Sütőpapírral a tepsit kibéleljük, kevés olajjal megkenjük és a lapkasajt szeleteket rátesszük, de úgy, hogy a szélei egy kicsit fedjék egymást. Majd pedig megszórjuk reszelt sajttal.

5. Utána előmelegített sütőbe betesszük, 180 fokon kb. 3-5 percre (épphogy a sajtok picit összeolvadjanak).

6. Ha már nem meleg, akkor egy sík felületre a tepsiből a sütőpapírral együtt lecsúsztatjuk (így könnyebb lesz, majd feltekerni).

7. A reszelt sajtra a tojásfehérjés krémet rákenjük (az alján maradjon ki kb. 5-6 cm).

8. Erre pedig rátesszük a gépsonka szeleteket.

9. A gépsonka szeletekre pedig rákenjük a tojássárgás krémet (itt is alul maradjon ki a 5-6cm).

10. A felső részéről indulva a sütőpapír segítségével feltekerjük, mint a bejglit.

11. Folpackkal letakarjuk, és a hűtőbe tesszük.

12. Tálalás előtt egyforma szeletekre felvágjuk.


Sajttekercs

Sajttekercs

Roppant egyszerű elkészíteni, igazi finomság, és mutatós is ... a hidegtálról nem hiányozhat. ;)

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés