Sajtos kiflivel sütött darált hús recept

Sajtos kiflivel sütött darált hús
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
2587

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Gyors, finom, laktató egytálétel. Hasonló receptet nyáron olvastam egy konyhamagazinban, de jócskán átalakítottam a szánk íze szerint. Marha-, sertés-, baromfi-, nyuszi- vagy vadhúsból is készíthetjük. Ezúttal frissen darált marha- és sertés lapockából készült.

3 személyre

  • 1 púpos teáskanál dermedt zsír
  • 5 dkg füstöltszalonna
  • 3 nagy fej vöröshagyma
  • 3 dl húsleves vagy 1 leveskocka + 3 dl víz
  • 60 dkg vegyes darált hús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 púpos teáskanál édes- házi paprikakrém vagy Piros Arany
  • 1 púpos teáskanál csípős házi paprikakrém vagy Piros Arany
  • 1 teáskanál chili por
  • 1 csipet kakukkfű levélke - elmaradhat

Tetejére:

  • 4 db kifli
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg félkemény reszelt sajt
  • kevéske olívaolaj
  • pár szál zöldpetrezselyem

Elkészítés

A zsíron kisütjük a felkockázott szalonnát, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, összesütjük, közben részletekben hozzáöntünk 1 dl alaplevet. Barnásra pirítjuk. Belekeverjük a vegyes darált húst, jól átsütjük, belenyomjuk az áttört fokhagymát és a csípős meg édes paprika krémet. Apránként felöntjük a maradék lével, megint összesütjük. Végül rászórjuk a paprikaport és a kakukkfüvet. Még ne sózzuk meg, mert a leves is és a paprikakrém is sós.

Közben 3-4 kiflit felkarikázunk, 4 kis karikát még kisebbre vagdalunk és a kifli csücskökkel együtt a sülő húsba forgatjuk, hogy felszívja a szaftot. Megkenegetjük fokhagymával a kifli karikákat, de 2-3 kenegetés után mindig levágunk a fokhagymából egy-egy vékony szeletet. Így továbbra is nedves marad a fokhagyma gerezd darabka, és kellően megízesül a kifli.

A maradék fokhagymát is belenyomjuk a készre sütött darálékba, sóval ízesítjük, ha szükséges, és lapos peremű sütőtálba simítjuk.

A kifliket finom olajjal megcsepegtetjük, rászórjuk a sajtot, és a hús tetejére sorakoztatjuk. Chilivel és zöldfűszerrel gazdagítjuk. A 190 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10-12 perc alatt készre olvad a sajt, alatta ropogósra sül a kifli. Hidegen, melegen egyaránt ízletes. Bőséges savanyúsággal kínáljuk.

Jó étvágyat kívánok! Készítette és fényképezte: Nyersné Vajda Márta


Sajtos kiflivel sütött darált hús recepthez kapcsolódó receptek

Sajtos kiflivel sütött darált hús

Sajtos kiflivel sütött darált hús

Gyors, finom, laktató egytálétel. Hasonló receptet nyáron olvastam egy konyhamagazinban, de jócskán átalakítottam a szánk íze szerint. Marha-, sertés-, baromfi-, nyuszi- vagy vadhúsból is készíthetjük. Ezúttal frissen darált marha- és…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés