Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve

Sajtos fasírtgolyók baconbe tekerve

Melegen és hidegen is finom húsos fogás. Habos krumplipürével vagy salátával remek vendégváró étel.

7 személyre

  • 10 dkg bacon szalonna
  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 db kisebb tojás
  • 1 kis csokor friss petrezselyemlevél
  • 1 kávéskanál só
  • 1 nagy csipet bors
  • 1 kávéskanál házi fokhagymakrém (esetleg 2 nagy gerezd fokhagyma)
  • 6 púpos evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dkg trappista sajt
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A darált húst egy tálba rakjuk, hozzáadjuk a tojásokat, a sót, borsot, a fokhagymakrémet (zúzott fokhagymát), majd jól összedolgozzuk. A megtisztított petrezselyemlevelet apróra vágjuk, a masszába szórjuk a zsemlemorzsával együtt. Legvégül a reszelt sajtot dolgozzuk bele.

A szalonna csíkokat kettévágjuk és a számukhoz igazítva golyókat formázunk. (Nekem 7 bacon volt a tasakban, így 14 gombócot sodortam.)

Minden fasírtgolyót betekerünk egy csík szalonnába. Nem baj, ha nem ér össze teljesen, kicsit nyomjuk a szalonna végét a masszába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a bacon hajtás rész alulra kerüljön.

180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt hőlégkeveréssel szép pirosra sütjük. Külön zsiradék a sütéshez nem szükséges.