Sajtos-tejszínes csirke recept

4 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Törpe80

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
77889

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


sajtos, tejszínes csirkemell recept, rakottasan.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 3 dl főzőtejszín
  • 15 dkg trappistasajt
  • 15 dkg füstölt sajt
  • vaj vagy olaj
  • liszt

Elkészítés

A csirkemellet előkészítjük, felszeleteljünk, kicsit kiklopfoljuk. A sajtokat lereszeljük. Egy nagyobb tepsit a zsiradékkal kikenjünk. A sütőt előmelegítjük. A felszeletelt csirkemellet besózzunk, majd kevés lisztben megforgatjuk és a vajjal kikent tepsibe fektetjük őket. Az így lerakott húst megszórjuk a lereszelt sajttal, hogy mindehol befedje.

Leöntjük a tejszínnel majd közepes hőfokon 40-50 perc alatt ropogósra sütjük. Mennyiségtől függően a csirkemell hamar megpuhul, ha a sajt már ropogósra sült, a csirkét meg szoktam bökni egy villával hogy megpuhult-e. Rizs illik mellé köretként. Sertéskarajból is elkészíthető, úgy is nagyon finom, de a sütési időre akkor több időt számoljunk. (minimum 1 óra)


Sajtos-tejszínes csirke recepthez kapcsolódó receptek

A kép nem található/var/www/vhosts/www.receptvarazs.hu/

Sajtos-tejszínes csirke

sajtos, tejszínes csirkemell recept, rakottasan.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés