Rumos-kakaós zebratorta recept

Rumos-kakaós zebratorta
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

80 perc

Megnézték:
753

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Csíkos finomság

6 személyre

  • 5 db tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1.25 dl víz
  • 2.5 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 38 dkg fehér liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 3 evőkanál 70%-os rum

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. A szilikon tortaformát elmossuk. A tojásokat szétválasztjuk, és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgájához hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliás cukrot, majd felváltva apránként a vizet és olajat, és jól összedolgozzuk, hogy a cukor feloldódjon. Azután beletesszük a sütőporral, sóval elkevert lisztet, és óvatosan hozzáadagoljuk a kemény tojáshabot is.

A tésztát elfelezzük, az egyik felébe belekeverjük a kakaóport és a rumot, majd a kétféle tésztát felváltva a szilikon tortaforma közepére kanalazzuk. Mindig a közepére, ugyanis a tészta szépen el fog terülni a formában. Tésztánkat meleg sütőbe tesszük, majd 30 perc után közepesre mérsékeljük a hőfokot, és további 20 percig sütjük.

A megsült és kihűlt tortát tálalótálra borítjuk, és házi sárgabaracklekvárral kínálhatjuk.


Rumos-kakaós zebratorta recepthez kapcsolódó receptek

Rumos-kakaós zebratorta

Rumos-kakaós zebratorta

Csíkos finomság

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés