Rozmaringos csirke lencsével recept

Rozmaringos csirke lencsével
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

70 perc

Megnézték:
806

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Szárnyas pénzvadász- ne hagyd ki szilveszterkor!

4 személyre

  • 3 evőkanál friss rozmaring
  • 0.6 dl olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 db egész csirke (kb. 1.5 kg)
  • 2 db lila hagyma
  • 2 doboz konzervlencse (2 x 40 dkg)
  • 12 dkg fekete olajbogyó
  • 1.2 dl csirkealaplé

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A rozmaringot, az olajat, az összezúzott fokhagymát, a sót és a borsot összekeverjük.

A darabokra bontott csirkét és a négy részre vágott hagymát egy hőálló edénybe helyezzük, meglocsoljuk a fűszeres olajjal, majd 30 percig sütjük.

Ekkor hozzáadjuk a lencsét, az apróra vágott olajbogyót és az alaplét, majd további 30 percig sütjük, míg a hús aranybarna nem lesz, és teljesen át nem sül.


Rozmaringos csirke lencsével recepthez kapcsolódó receptek

Rozmaringos csirke lencsével

Rozmaringos csirke lencsével

Szárnyas pénzvadász- ne hagyd ki szilveszterkor!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés