Ropogós röszti parmezánnal recept

Ropogós röszti parmezánnal
5 3

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

40 perc

Megnézték:
6491

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Röszti recept parmezánnal.

4 személyre

  • 1 kiskanál só
  • 6 dkg parmezán sajt
  • 0.25 kiskanál frissen őrölt fekete bors
  • 1 evőkanál extraszűz olívaolaj
  • 75 dkg burgonya (kissé szétfövő)
  • 1 kiskanál rozmaring apróra vágva

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra (légkeveréses sütőnél 200 °C, gázsütőnél 4.-5. fokozat). Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral. Mossuk meg a burgonyát, töröljük szárazra konyhai papírtörlővel, és reszeljük durvára. Keverjük hozzá az olajat, a rozmaringot, a sót és a borsot.

Kanalazzunk 6 kis halmot a burgonyás keverékből a tepsibe, egymástól kb. 10 cm távolságra. Kanállal formáljunk kb. 1 cm magas rösztiket a halmokból. Kb. 20 perc alatt süssük a sütőben aranybarnára.

Közben reszeljük forgácsokra a parmezánt. Fordítsuk meg a rösztiket, szórjuk rájuk a sajtot, majd tegyük őket vissza még 5 percre a sütőbe, hogy a sajt megolvadjon rajtuk. Forrón tálaljuk.

Tipp:

Különösen ropogós lesz a röszti, ha a lereszelt burgonyát konyharuhába csomagolva jól kinyomkodjuk.

A recept tápértéke:

Adagonként: 210 kcal (876 kJ), 9 g fehérje, 7 g zsír, 28 g szénhidrát


Ropogós röszti parmezánnal recepthez kapcsolódó receptek

Ropogós röszti parmezánnal

Ropogós röszti parmezánnal

Röszti recept parmezánnal.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés