Rebarbara krémleves recept

Rebarbara krémleves

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
128

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Mivel a rebarbara nagyon gyorsan megfő, így a leves elkészítése nem tart fél óránál tovább.

2 személyre

  • 8 szál rebarbara
  • 5 evőkanál barna cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 db szegfűszeg
  • 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
  • csipet só
  • 0.5 db citrom reszelt héja
  • 5 dl víz
  • 0.5 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl Hulala (v. habtejszín)

Elkészítés

A rebarbara külső hártyás részét húzzuk le, majd vágjuk fel kisebb darabokra.

A barna cukorhoz adjunk egy evőkanál vizet és karamellizáljuk világos színűre. Ezután vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát, öntsük fel a vízzel, és tegyük vissza a tűzre. (ízlés szerint több cukrot is adhatunk hozzá)

Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a őrölt fahéjat és gyömbért, egy csipet sót, tegyük bele a szegfűszeget, reszeljük hozzá a citromhéjat, majd főzzük kb. 10 percig.

Amikor a rebarbara már szinte szét főtt, vegyük le a tűzről, vegyük ki a szegfűszeget, majd turmixoljuk le, és egy szitán passzírozzuk át, hogy szép sima legyen.

A Hulalát (v. habtejszínt) keverjük simára a pudingporral, és állandó keverés mellett csorgassuk a forrásban lévő leveshez, majd kevergetve főzzük még 1-2 percig, hogy kellően besűrűsödjön.

Tálaláskor merjük a rebarbara krémlevest tányérba, kanalazzunk rá keményre felvert tejszínhabot, szórjuk meg őrölt fahéjjal, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint édes, ropogós kekszet is kínálhatunk hozzá....


Rebarbara krémleves recepthez kapcsolódó receptek

Rebarbara krémleves

Rebarbara krémleves

Mivel a rebarbara nagyon gyorsan megfő, így a leves elkészítése nem tart fél óránál tovább.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés