Rakott padlizsán recept

Rakott padlizsán
4.5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

95 perc

Megnézték:
5338

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Rakott padlizsán recept

2 személyre

  • 3 db padlizsán
  • 1 dl étolaj
  • 4 dkg vaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg főtt hús
  • 2 evőkanál paradicsompüré
  • 1 marék frissen aprított petrezselyem
  • só, bors
  • zsemlemorzsa a sütéshez

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra. A padlizsánokat karikára vágjuk, besózzuk, és ½ órán át állni hagyjuk. Ezután alaposan lecsepegtetjük és áttörölgetjük.

A padlizsánszeletek mindkét oldalát forró olajban aranybarnára sütjük.

Egy másik serpenyőben felolvasztjuk a vaj felét, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és 10 perc alatt puhára pároljuk.

Hozzáadjuk az apróra vágott fôtt húst, a paradicsompürét és a petrezselymet, majd sózzuk, borsozzuk, és további 5 percig főzzük.

A padlizsánszeletekkel kibéleljük egy hőálló edény alját, rákanalazzuk a húsos keverék felét, erre újabb réteg padlizsánt rakunk, majd a maradék szószt, végül megint padlizsánt.

A tetejét megszórjuk zsemlemorzsával, elosztjuk rajta a maradék vajat, majd 45 perc alatt készre sütjük.


Rakott padlizsán recepthez kapcsolódó receptek

Rakott padlizsán

Rakott padlizsán

Rakott padlizsán recept

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés