Rakott krumpli leves

Rakott krumpli leves

Aki szereti a rakott krumplit, ezt a levest is szeretni fogja.

4 személyre

  • 30 dkg burgonya
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 4 db tojás
  • 1.5 dl tejföl
  • 10 dkg paraszt kolbász
  • só-bors ízlés szerint
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A szalonnát apróra kockáztam, zsírjára sütöttem a fazékban, majd a pörcöket kiszedtem és félre raktam. A zsiradékon megpároltam a szeletekre vágott hagymát, majd a tisztított, kockázott burgonyát. Együtt dinszteltem pár percig és felöntöttem vízzel. Enyhén sóztam-borsoztam és beledobtam egy húsleves kockát. Ha van kész húsalaplé, akár fagyóból, akkor azzal engedem fel.

Mikor a burgonya megpuhult, levesszük a lángról és összeturmixoljuk.

A tejfölt egy merőkanálnyi forró levessel simára keverjük, visszatesszük a levest a lángra, és hozzáadjuk a tejfölt. Újraforraljuk, közben kevergetjük hogy ne csapjon ki a tejföl. 1-2 perc és kész is.

A kolbászt vékony karikára szeleteljük és negyedeljük, pici olajon vagy zsíron ropira sütjük. A tojásokat megfőzzük.

Tálaláskor a tojás karikákat a tányérba tesszük, rámerjük a levest és megszórjuk a kolbászchipszekkel.