Prósza - gazdagabban tálalva recept

Prósza  - gazdagabban tálalva
5 5

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
vajdamarta

Nehézség:

Elkészítési idő:

60 perc

Megnézték:
1879

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Az ünnep közeledtével előrelátó háztartásban gyakran kerül elő a fagyasztóból kisebb-nagyobb adag maradék sült hús, pörkölt, tokány, melynek felhasználásával rengeteg időt takarítunk meg, amit akár a karácsonyi sütemények elkészítésére is fordíthatunk. Így készült nálunk a tepsis prószában tálalt, szaft nélküli apróhús.

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tésztához:

  • 60 dkg burgonya
  • 2 dl aludttej v. kefir
  • 1 db tojás
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál só

A töltelékhez:

  • 25 dkg kész tokányhús
  • 4 evőkanál konzerv kukorica
  • 10 levél tölgylevél saláta
  • 5 levél jégsaláta
  • 1 db sárgarépa
  • natúr kefir
  • 1 gr fokhagyma só

Elkészítés

Nagyobb tálban finomra lereszeljük a nyers krumplit, és összekeverjük a tészta többi hozzávalóival. Olajjal átkent teflonos palacsintasütőbe merőkanálnyi masszát teszünk, lassú hőn mindkét oldalát pirosra sütjük.

Kukoricát halmozunk rá, ízlésünk szerint megfűszerezett, maradék tokányhússal megtöltjük, fokhagymás-sós tejföllel meglocsoljuk, friss salátával tálaljuk. Jó étvágyat kívánok! Készítette: Nyersné Vajda Márta


Prósza - gazdagabban tálalva recepthez kapcsolódó receptek

Prósza  - gazdagabban tálalva

Prósza - gazdagabban tálalva

Az ünnep közeledtével előrelátó háztartásban gyakran kerül elő a fagyasztóból kisebb-nagyobb adag maradék sült hús, pörkölt, tokány, melynek felhasználásával…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés