Prágai májgombócleves recept

Prágai májgombócleves
3 4

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
6169

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Itt a gombóc, Artúr! Imádnivaló leves májlabdákkal

4 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 15 dkg darált máj
  • 5 dkg zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olvasztott vaj
  • 1 evőkanál majoránna
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 liter húsalaplé (lehetőleg marhából)

Elkészítés

A májat alaposan összedolgozzuk a zsemlemorzsával, az olvasztott vajjal, a majoránnával és a zúzott fokhagymával, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A húsos masszából zsemlemorzsás kézzel gombócokat formázunk, és forró vízben megfőzzük.

Tálaláskor a forró alaplét a gombócokra merjük.


Prágai májgombócleves recepthez kapcsolódó receptek

Prágai májgombócleves

Prágai májgombócleves

Itt a gombóc, Artúr! Imádnivaló leves májlabdákkal

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés