Póréhagymás burgonyakrémleves kolbász chips-szel recept

Póréhagymás burgonyakrémleves kolbász chips-szel
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

45 perc

Megnézték:
1534

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Hűvös, esős napokon nincs is jobb egy melengető krémlevesnél.

2 személyre

  • 1 db póréhagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 1 db babérlevél
  • őrölt fehér bors
  • 1 dl főzőtejszín (20%-os)
  • 1 liter csirkealaplé
  • 20 dkg füstölt kolbász

Elkészítés

A póréhagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra, a krumplit pucoljuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra.

Hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott póréhagymát, tegyük bele a babérlevelet, majd szép lassan pároljuk üvegesre.

Amikor a hagyma már kellően megpárolódott, először adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd pár pillanat múlva a felkockázott krumplit. Szórjuk meg ízlés szerint őrölt borssal, és keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük fel a csirkealaplével, és a főzőtejszínnel, majd ízlés szerint sózzuk.

Ezután forraljuk fel, majd a tüzet mérsékelve, főzzük a krumplit puhára.

Amikor megfőtt a krumpli vegyük le a tűzről, majd vegyük ki a babérlevelet, és botmixerrel pépesítsük a levest.

A füstölt kolbászt vékonyan karikázzuk fel, majd állandó kevergetés mellett, pár perc alatt süssük ropogósra.

Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd helyezzük rá a ropogósra sült kolbász chips-et és úgy kínáljuk.


Póréhagymás burgonyakrémleves kolbász chips-szel recepthez kapcsolódó receptek

Póréhagymás burgonyakrémleves kolbász chips-szel

Póréhagymás burgonyakrémleves kolbász chips-szel

Hűvös, esős napokon nincs is jobb egy melengető krémlevesnél.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés