Pirított csirke wokban bazsalikommal recept

Pirított csirke wokban bazsalikommal
3 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
3310

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Vigyázat, csípős!

4 személyre

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 1 evőkanál étolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 db kisebb zöld vagy piros csilipaprika
  • 2 kiskanál cukor
  • 0.25 kiskanál őrölt bors
  • 0.65 dl csirkealaplé vagy víz
  • 1 kiskanál szójaszósz
  • 1 evőkanál halszósz
  • 1 marék bazsalikomlevél
  • 2 evőkanál lime-lé

Elkészítés

A csirkét műanyag fóliában 30 percre a mélyhűtőbe tesszük, hogy könnyebben tudjuk szeletelni, majd rostirányban hosszában vékony szeletekre, a szeleteket hosszában keskeny csíkokra, majd keresztben kb. 5 cm-es darabokra vágjuk.

Egy wokban felforrósítjuk az olajat, a vékonyan felszeletelt fokhagymát aranybarnára pirítjuk benne, majd hozzáadjuk a húst, és folyamatosan kevergetve 3-4 percig sütjük.

Hozzáadjuk a kimagozott és apróra vágott csilit, a cukrot és a borsot, és állandó kevergetés mellett hozzáöntjük az alaplét, a szója- és a halszószt.

Hozzáadjuk a bazsalikomot, fél percig kevergetjük (hogy még zöld maradjon), majd hozzáadjuk a lime-lét. Rizzsel tálaljuk.


Pirított csirke wokban bazsalikommal recepthez kapcsolódó receptek

Pirított csirke wokban bazsalikommal

Pirított csirke wokban bazsalikommal

Vigyázat, csípős!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés