Párolt káposzta birsalmával recept

Párolt káposzta birsalmával
5 1

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Gizi

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
1107

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A mézzel karamellizált hagymának, a fehérborban való párolásnak, és a birsalmának köszönhetően a káposzta nagyon finom.

4 személyre

  • 1 db közepes fej káposzta
  • 2 db birsalma
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 evőkanál méz
  • 2 db babérlevél
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1.5 dl fehérbor
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

A káposztát vágjuk vékonyra, majd szórjuk meg sóval, keverjük alaposan össze, majd hagyjuk kicsit állni, hogy levet engedjen.

A vöröshagymát vágjuk fel apróra. A birsalmát hámozzuk meg, majd egy nagyobb lyukú reszelőn, reszeljük le.

Egy edénybe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Pár perc után csorgassuk hozzá a mézet, és karamellizáljuk aranybarnára.

Ezután nyomkodjuk ki a káposztát, majd adjuk hozzá a megkaramellizált mézes-hagymához. Keverjük alaposan össze, majd keverjük hozzá a lereszelt birsalmát is. Ízlés szerint szórjuk meg köménymaggal, ízlés szerint még cukorral, és tegyük bele a babérlevelet is. Ezután öntsük fel a borral, keverjük jól össze, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten pároljuk puhára. (párolás közben többször keverjük meg, ha szükséges még ízesítsünk utána)

Az elkészült káposztát sültek mellé kínáljuk. Ízlés szerint akár rétesbe is tölthetjük, vagy egy ropogós tésztájú samosa tölteléke is lehet.


Párolt káposzta birsalmával recepthez kapcsolódó receptek

Párolt káposzta birsalmával

Párolt káposzta birsalmával

A mézzel karamellizált hagymának, a fehérborban való párolásnak, és a birsalmának köszönhetően a káposzta nagyon finom.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés