Paradicsomos pulykagolyók

Paradicsomos pulykagolyók

Golyó van sokféle - ez az egyik legütősebb

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 0.75 dl tej
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 35 dkg darált pulykahús
  • 2 kiskanál szárított oregánó
  • 1 csomó frissen aprított petrezselyem
  • só, bors
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 3 kiskanál cukor
  • 1 doboz konzervparadicsom (darabolt)
  • 50 dkg száraz tészta
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

A tejet összekeverjük a zsemlemorzsával, majd hozzáadjuk a darált húst, valamint az oregánó és a petrezselyem felét. Sózzuk, borsozzuk és villával alaposan összedolgozzuk. A keverékből vizes kézzel gombócokat formázunk, és felhevített olajban barnára sütjük őket.

Összekeverjük az apróra vágott hagymát, a fokhagymát, a cukrot és a paradicsomot a maradék oregánóval és petrezselyemmel, 3 dl vízzel összeforraljuk, majd beletesszük a húsgombócokat, és 15- 20 percig főzzük.

Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük és leszűrjük. Tálaláskor a paradicsomos gombócokat a tészta tetejére kanalazzuk.