Pándi meggyes recept

Pándi meggyes
4.5 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Szepesi Ági

Nehézség:

Elkészítési idő:

90 perc

Megnézték:
3711

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A pándi meggyes receptjét egy kedves szomszédomtól kaptam, amit azóta elég sokszor elkészítettem már, hiszen nagyon finom és mutatós sütemény.

6 személyre

  • 5 db tojásból készült kakaós piskóta
  • 30 dkg magozott meggy (jól lecsorgatva)
  • 4.5 dl meggylé (pontos mérés kell)
  • 2 cs vanília puding
  • 0 kevés őrölt fahéj
  • 1 db közepes nagyságú citrom leve
  • 12 dkg cukor
  • 1.5 dkg étkezési zselatin (Lucullus)

Elkészítés

Az alap elkészítése: közepes nagyságú edénybe beletesszük a pudingport, a cukrot, a fahéjat, a citromlét, a zselatint, és ezeket kb. a meggylé felével összekeverjük. A kimaradt meggylevet külön edényben forrásig hevítjük, majd ráöntjük az előbb leírtakra, és összekeverjük. (A ráöntést apránként kell megoldani.) Összekeverés után a tűzön állandó keverés mellett felfőzzük. Vigyáznunk kell, hogy ne legyen csomós (olyan állagúra főzzük fel, mint a pudingot szoktuk). Ha ez megvan, belekeverjük a lecsorgatott meggyet, az egészet langyosra hűtjük, és rögtön rákenjük a tésztára. Ezt az egészet lehűtjük a hűtőben. Ha teljesen kihűlt, 3 dl tejszínt felverünk, és rákenjük a krémre. Legalább 3 órát hűtjük, de másnap még finomabb.


Pándi meggyes recepthez kapcsolódó receptek

Pándi meggyes

Pándi meggyes

A pándi meggyes receptjét egy kedves szomszédomtól kaptam, amit azóta elég sokszor elkészítettem már, hiszen nagyon finom és mutatós sütemény.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Pándi meggyes recepthez

Anita80 - 2014. június 26.
Szia!
Meggylé helyett mehet víz? :-)