Pácolt karaj grépfrúttal recept

Pácolt karaj grépfrúttal

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Receptvarázs

Nehézség:

Elkészítési idő:

20 perc

Megnézték:
1989

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A rózsaszín húsú grépfrút fanyarkásan édes íze és a gyömbér fűszeres aromája ellensúlyozza a pácolt karaj sós ízét. Köretként rizs illik hozzá.

4 személyre

  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • só és fekete bors
  • 2 db piros vagy rózsaszín húsú grépfrút (egyenként 37-38 dkg)
  • 5 dkg kandírozott gyömbér szirupban
  • 4 evőkanál gyömbérszirup a konzervből
  • 4 szelet sovány pácolt karaj (egyenként 12.5 dkg)
  • 1 csomó vízitorma

Elkészítés

Egy nagy fazékban vizet forralunk, beletesszük a rizst és megsózzuk. Kb. 15 perc alatt készre főzzük.

Közben a grépfrútot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, hártyájukat eltávolítjuk, a gyümölcsdarabkákat keverőtálba tesszük.

A kandírozott gyömbért durvára összevágjuk, és a gyömbérsziruppal a grépfrúthoz adjuk.

A karajszeletek zsíros széleit éles késsel bevagdossuk, és a húst zsiradék hozzáadása nélkül egy serpenyőben 2,5 percig sütjük, míg aranybarnára nem pirul. A sütés közben képződő zsírt leöntjük.

A gyömbér-grépfrút keveréket a serpenyőben lévő húshoz adjuk, kb. 1 percig pároljuk, majd megborsozzuk.

Közben a vízitormát megmossuk, szárazra töröljük, és eltávolítjuk a szárait.

A rizst lecsepegtetjük és négy tányérra kitálaljuk. Rátesszük a hússzeleteket és a mártást. A vízitormával díszítjük.

Tipp:

Köretként adhatunk mellé párolt zöldbabot, brokkolit, sárgarépát és cukorborsót egy kevés tejszínnel elkeverve.

A recept tápértéke:

TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 580 kcal/2436 kJ energia, 72 g szénhidrát, 40 g fehérje, 15 g zsír (ebből 6 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin


Pácolt karaj grépfrúttal recepthez kapcsolódó receptek

Pácolt karaj grépfrúttal

Pácolt karaj grépfrúttal

A rózsaszín húsú grépfrút fanyarkásan édes íze és a gyömbér fűszeres aromája ellensúlyozza a pácolt karaj sós ízét. Köretként rizs illik hozzá.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés