Pácolt karaj grépfrúttal recept
Beküldő: Receptvarázs Nehézség: Elkészítési idő: 20 perc
Megnézték: |
A rózsaszín húsú grépfrút fanyarkásan édes íze és a gyömbér fűszeres aromája ellensúlyozza a pácolt karaj sós ízét. Köretként rizs illik hozzá.
- 20 dkg hosszú szemű rizs
- só és fekete bors
- 2 db piros vagy rózsaszín húsú grépfrút (egyenként 37-38 dkg)
- 5 dkg kandírozott gyömbér szirupban
- 4 evőkanál gyömbérszirup a konzervből
- 4 szelet sovány pácolt karaj (egyenként 12.5 dkg)
- 1 csomó vízitorma
Elkészítés
Egy nagy fazékban vizet forralunk, beletesszük a rizst és megsózzuk. Kb. 15 perc alatt készre főzzük.
Közben a grépfrútot meghámozzuk, gerezdekre szedjük, hártyájukat eltávolítjuk, a gyümölcsdarabkákat keverőtálba tesszük.
A kandírozott gyömbért durvára összevágjuk, és a gyömbérsziruppal a grépfrúthoz adjuk.
A karajszeletek zsíros széleit éles késsel bevagdossuk, és a húst zsiradék hozzáadása nélkül egy serpenyőben 2,5 percig sütjük, míg aranybarnára nem pirul. A sütés közben képződő zsírt leöntjük.
A gyömbér-grépfrút keveréket a serpenyőben lévő húshoz adjuk, kb. 1 percig pároljuk, majd megborsozzuk.
Közben a vízitormát megmossuk, szárazra töröljük, és eltávolítjuk a szárait.
A rizst lecsepegtetjük és négy tányérra kitálaljuk. Rátesszük a hússzeleteket és a mártást. A vízitormával díszítjük.
Tipp:
Köretként adhatunk mellé párolt zöldbabot, brokkolit, sárgarépát és cukorborsót egy kevés tejszínnel elkeverve.
A recept tápértéke:
TÁPÉRTÉK EGY ADAGBAN: 580 kcal/2436 kJ energia, 72 g szénhidrát, 40 g fehérje, 15 g zsír (ebből 6 g telített zsírsav), vitaminok: B-vitaminok, C- és E-vitamin