Omlós linzer recept

Omlós linzer

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Tündi konyha

Nehézség:

Elkészítési idő:

75 perc

Megnézték:
21

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Linzer nálam örök favorit. Szeretem elkészíteni ... mert egyszerű, hamar megvan és szinte lehetetlen elrontani. Dobozban letakarva több napig is el áll ... persze, ha még marad belőle:) Még azért is szeretem , mert ilyenkor a képzelet ereje nem szab határt ... lehet telt, lyukacsos, gömbölyű, virág alakú ... stb. Tölthetem különféle ízű lekvárral. Isteni finom, és omlós-puha a tésztája! Igazi vendégváró édesség! Ezt mindenkinek ki kell próbálnia! ;)
8 személyre

  • Tészta hozzávalói:
  • 50 dkg liszt
  • 30 dkg ráma margarin (hideg)
  • 15 dkg porcukor
  • 2 tk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 tk. citromlé
  • csipet só
  • Ragasztáshoz:
  • kenhető lekvár (bármilyen ízű)
  • Szóráshoz:
  • Porcukor

Elkészítés

Elkészítés:

1. A lisztbe belereszeljük a hideg margarint (nagy lyukún), majd jól elmorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tészta többi hozzávalóit és jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de ne ragacsos tésztát kapjunk.

2. Az összegyúrt tésztát elfelezzük, először az egyik tészta bucit egy enyhén lisztezett, sík felületen vékonyra kinyújtjuk (kb. 2-3 mm), majd linzerkiszúróval kiszaggatjuk. A másik tészta bucival is így járunk el (a leeső részeket összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk).

3. A kiszaggatott tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig világosra sütjük (vigyázzunk, mert hamar megsül).

4. Mikor megsültek és kihűltek, akkor a formákat lekvárral összeragasztjuk (egy telit és egy lyukasat). Tálalás előtt megszórjuk porcukorral.

Tipp: Lezárható tetejű dobozban másnapra puha lesz.


Omlós linzer

Omlós linzer

Linzer nálam örök favorit. Szeretem elkészíteni ... mert egyszerű, hamar megvan és szinte lehetetlen elrontani. Dobozban letakarva több napig is el áll ... persze, ha még marad belőle:) Még azért is szeretem , mert ilyenkor a képzelet ereje…

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés