Mimóza szelet

Mimóza szelet

Most hétvégén MIMÓZA SZELETET sütöttem. A puha, omlós tésztalapok között a főzött citromos krém és a sárgabaracklekvár (saját) valami fantasztikus - mert az édes és a pikáns citromos íz remekül kiegészítik egymást! Nagy kedvencünk lett! Egyszerű elkészíteni! Érdemes kipróbálni, nem fogtok benne csalódni!

8 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

A tészta hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg Ráma margarin (szobahőmérsékletű)
  • 3 db tojássárgája
  • 4 evőkanál tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

A krém hozzávalói:

  • 25 dkg Ráma margarin (szobahőmérsékletű)
  • 23 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
Számold ki, mennyi kalória van ebben az ételben!

Elkészítés

Elkészítés: (Tepsi mérete 8 személyre: 20cm x 36cm)

1. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas, de nem ragacsos tésztát kapjunk. A tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. A lisztezett, sík felületen a négy tésztagombócból négy lapot nyújtunk, amekkora a tepsi mérete. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben, 180 fokon kb. 8-10 perc alatt, (világos színűre) külön-külön megsütjük a tésztalapokat (sütés előtt mindegyiket szurkáljuk meg villával).

2. Míg hűlnek a tésztalapok elkészítjük a krémet: A tejben a lisztet csomómentesen, simára elkeverjük, majd állandó kevergetés mellett addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Félretesszük hűlni.

A margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, a citrom levével és a lereszelt héjával jól összekeverjük. A KIHŰLT lisztes péphez kanalanként belekeverjük, majd a kézi mixerrel simára keverjük az egészet.

3. Összeállítás: Az alsó tésztalapra egyenletesen rákenjük a krém felét, majd rátesszük a második tésztalapot, amit megkenünk vastagon sárgabaracklekvárral. Erre rátesszük a harmadik tésztalapot amire egyenletesen rákenjük a maradék krémet, és végül erre rátesszük a negyedik tésztalapot.

4. Hűtőbe tesszük, majd másnap tálalás előtt szép, egyforma téglalap alakúra felvágjuk és a tetejét megszórjuk porcukorral.