Medvehagymaleves recept

Medvehagymaleves
5 11

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
TV Paprika Magazin

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
10502

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


Medveleves - hoppá, kihagytuk a hagymát a nevéből!

2 személyre

A recept hozzávalói ( személyre)

  • 10 dkg medvehagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 4 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 2.5 dl tej
  • 1 l hús- vagy zöldségalaplé
  • só, bors
  • 2 dl tejföl
  • 5 dkg krémsajt

Elkészítés

A medvehagymát alaposan megmossuk. Tányéronként 1-1 levelet félreteszünk a díszítéshez, a maradékot pedig apróra vágjuk.

Felaprítjuk a vöröshagymát, és a felolvasztott vajon a medvehagymával együtt üvegesre pároljuk. Megszórjuk a liszttel és még néhány percig hevítjük.

Hozzáöntjük a tejet és az alaplét, lassú tűzön 10 percig forraljuk, sózzuk, borsozzuk, majd botmixerrel pürésítjük.

Hozzáadjuk a tejfölt és a krémsajtot, és kis lángon összemelegítjük (ne hagyjuk felforrni!).

Előmelegített tányérokban, frissen aprított medvehagymával díszítve tálaljuk.


Medvehagymaleves recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagymaleves

Medvehagymaleves

Medveleves - hoppá, kihagytuk a hagymát a nevéből!

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés

Hozzászólások a(z) Medvehagymaleves recepthez

beje - 2012. április 01.
valami baj van a hozzávalóknál levő kalkulátorral - 2 liter alaplével gondol levest főzetni 4 személyre.
thumb
ibi1950 - 2011. április 25.
Fekete Misinek ! ibi1950 alatt keresd a hagymaleves receptjét. Nem bánod meg, nagyon finom, gyors, könnyű
anikó - 2011. április 24.
hagyma leves, ahogy a franciák eszik Hozzávalok 4 személyre: 30 dkg vöröshagyma 50 gr vaj 2 evökanál liszt reszelt sajt só esetleg még lehet hozzá tenni tejszínt is bors Elkészités: Egy lábosban megolvasztjuk a vajat,majd beletesszük a vékonyan leszeletelt vöröshagymát és megpiritjuk, Rászorjuk a lisztet, összekeverjük és hozzá öntünk másfél liter vizet, vagy tejszínt felforraljuk majd közepes tüzön 20 percig fözzük Tálaljuk ,majd fokhagymás piritos kenyeret helyezünk a tetejére és megszorjuk reszelt sajttal.
feketemisi58 - 2011. április 24.
a sima hagymalevest hogykell elkésziteni? ebben segitsen valaki KÖSZÖNÖM
thumb
Zsazsa77 - 2011. április 14.
Bocsánat, az értékelésnél ugrott még egyet a kurzor és nem hagyta befejezni. 5-öst szerettem volna adni.
thumb
Zsazsa77 - 2011. április 14.
Sziasztok! A családunkban már hagyomány, hogy minden évben elmegyünk az erdőre medvehagymát szedni. Általában erre március végén kerítünk sort. Ilyenkor még nem nő a gyöngyvirág, elméletileg nem szedheted le helyette. A medvehagymát virágzás előtt kell leszedni, a leveleit letépkedjük, nem húzzuk ki hagymástol a főldből. Általában bükkös erdőkben nő, félárnyékos helyen, mint pl. a Gerecse hegység. Ilyenkor telítve van vele az erdő, lépni nem lehet tőle. Mikor kivirágzik, pompába borítja az erdőt, gyönyörő fehér virága van és terjeng a hagymaillat a levegőben. Csodás...
ozikat - 2011. április 08.
vigyázzatok, mert a levele nagyon hasonlít a gyöngyvirágéra, de az meg mérgező!
vajdamarta - 2011. április 08.
Sikerült az OBI-ban cserepes medvehagymát vennem. Kiültettem a kertbe. Bízom benne, h. jövőre már saját szedésből készíthetem az itt olvasott finomságokat.
thumb
muszy - 2011. április 08.
Tegnap készítettem én is medvehagymalevest, egy kicsit másként. A sűrítéshez egy kevés krumplit főztem bele, és kicsi tönkölybúzaliszttel még megtoldottam, hogy ne legyen túl híg. Tettem bele egy kicsi fokhagymát, valamint a tejföl helyett natúrjoghurtot használtam. Egy csipet őrölt szerecsendióval ízesítettem. Sajtot abszolút nem használtam hozzá. A vőlegényem szerint fincsi lett.
laca - 2011. április 03.
Medvehagymaszüret: http://gasztronauta.blogter.hu/252021/medvehagymaszuret
thumb
vajdamarta - 2011. március 27.
Marika, írd be a google keresőbe, számtalan helyen rátalálsz a fotóra, hasznosságának részletezésére.
thumb
marika12 - 2011. március 26.
Valaki elküldhetné nekem a medvehagyma képét mert én még nem ismerem. Már 50 éve főzök, de még nem volt hozzá szerencsém. Csak az utóbbi pár évben hallotam róla.Mifelénk nem használják. Pedig én nagyon szeretek különleges dolgokat főzni. olyat amit eddig nem főztem. Előre is köszi! Marika12
laca - 2011. március 26.
Kedves Márta, szezonban piacokon, csarnokban, nagyobb helyeken szinte mindig van És persze szedni is lehet, az ajánlás szerint a leveleket kell lecsipdesni úgy, hogy tövenként a fele rajta maradjon. De a legjobb a saját kertből (lenne...)
thumb
vajdamarta - 2011. március 26.
10 csillagot adnék a receptedre, kedves TV Paprika Magazin, ha elárulnád, honnan szerzed az alapanyagot :)! Régóta vadászom a szabadban a medvehagymára - sikertelenül. Úgy tudom, még nem védett a hagymája, ki lehetne ásni szaporítás céljából, majd levelét a későbbi napokra gondolva felaprítva, fagyasztva tárolni. Martonvásáron a Kastélyparkban, a kis híd után tömegével zöldül a levele ebben az időszakban 3-4 hétig. Ott védett. Nem szabad összekeverni a később hajtó, mérgező gyöngyvirág levelekkel! Kis piacokon még nem találkoztam vele, nagyobbakra nem járok.... Medvehagyma pestot készített már valaki az Olvasók közül?