Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel recept

Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel
4 2

Itt tudod értékelni a receptet, csak kattints a megfelelő csillagra

Beküldő:
Némethné Zsuzsa

Nehézség:

Elkészítési idő:

30 perc

Megnézték:
928

értékeld a receptet!

szólj hozzá!

add a kedvenceidhez!

nyomtasd ki!

küldd tovább!

bevásárló listára!


A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem, a nagyon intenzív ízű aromás friss medvehagymából.

4 személyre

  • 1 kis csokor friss medvehagyma (3 dkg)
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • kevés só
  • 2 dl krémfress vagy főzőtejszín
  • frissen őrölt szerecsendió
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál étkezési keményítő
  • 5 dl tésztalé (ebben főtt a sacchettini)
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítés

A vajat serpenyőben felolvasztom, a mosott aprított medvehagymát rádobom. Közben a töltött tésztát kifőzöm, a levét félreteszem. Nagyon ízletes a töltött tészta leve, hiszen a szarvasgomba íze is benne érződik. A liszttel megszórom a kissé párolt medvehagymát, kevés sóval, borssal, szerecsendióval, meg a fokhagymaporral ízesítem. Ezután a tésztalével felöntöm és kb 10 percig főzöm. Botturmixal pépesítem és a krémfresst hozzákeverem. A keményítőt kevés vízzel elvegyítem, és azt is beleöntöm, hogy besűrűsödjön a mártásunk. Ettől lesz nagyon krémesen lágy.


Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel recepthez kapcsolódó receptek

Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel

Medvehagyma mártás szarvasgombával töltött Sacchettinivel

A tésztát készen vásároltam, viszont a mártást én készítettem, a nagyon intenzív ízű aromás friss medvehagymából.

Hozzászólok

Be kell jelentkezned hogy hozzászólj ehhez a recepthez!

Bejelentkezés